9 Csillag Ki – általános előrejelzés

9 Csillag Ki – általános előrejelzés, 2015 szeptemberre

9 Csillag Ki alkalmazása a 2015. szeptember 7. 23:00 UTC – 2015. október 8. 14:43 UTC közötti időszak történéseinek általános előrejelzéseire. Ez a módszer a Luoshu bűvös négyzetét használja a változó világ lehetőségeinek szemléltetésére, az eseménymintázatokat kilenc mezőben (Teremben, 宮 gōng) váltakozó számokból lehet kiolvasni. E kilenc számmal – amelyek elvont metafizikai minőségek, őselvek – kifejezhető a valóságunk valamennyi kézzelfogható és megfoghatatlan jelensége. Fogalomtársításaik leginkább a többezer éves Változások Könyvében (易經 Yì​jīng) bemutatott ősjeleken alapulnak. Az ott leírt kínai írásjegyek jelentései egy-egy szónál többet hordoznak, mégis áthatja őket egy őslényeg, ami az írásjegy alakjából vagy a fogalmak közös tulajdonságaiból fakad. Így hát az idézett szövegrészek magyarra való átültetésénél igyekeztem az írásjegyek lehető legszélesebb értelmezhetőségét bemutatni, ugyanakkor a lényegiség mentén kibontani a fogalmakat. társításokat. A felsoroltak jobbára egyszerű vagy nagyon tömörített módon szerepelnek, így mai alkalmazásukhoz elengedhetetlen, hogy továbbgondoljuk.

A 3-as ébresztő, felrázó minősége például kifejeződik az elektromos áramban és a villanymeghajtású gépekben;  kiegészítve ezt a „gyorsaság” és „fejlődés” kulcsszavakkal, kirajzolódhat az számítástechnika rohamosan fejlődő és terjeszkedő világa; a „mozgásra gerjesztés” és a „nagy út” és kifejeződik a mozdonyban s a vasúti sínekben; és így tovább.

Három fő szempont szerint szokás vizsgálni a Luoshu négyzetét. Elsőként a középső mezőjében helyet foglaló minőségeket fejtem ki, mert ezek – egyfajta Luoshu Trendként, ahogy Heluo nevezi – határozzák meg, hogy a többi mezőben milyen szám szerepel, tehát átfogó hatással vannak az eseménymintázatokra. Másodikként a zavarokra, tévesztésekre, kizökkenésre hajlamosító területeket, az ún. Fordított Luoshu-tengelyeket elemzem, majd pedig a változások súlypontját jelölő Sárga 5-öst mutatom be. Javaslataim a hatások józan megélésére adnak útmutatást, hogy a változásokkal összhangban meghozott döntések születhessenek. Az írás végén 99 évre visszamenően számos történelmi példát sorolok fel, szemléltetve a visszatérő mintázatokat, a lényegi tartalom ismétlődését és annak sokszínű megnyilvánulási alakjait.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Share This