A kínai zodiákus jegyek (Földi Támaszok) eredete

Sokféle értelmezés született már nyelvészektől és történészektől a kínai zodiákus avagy a 12 születési képmás (szakszóval: 地支 Dì Zhī, Földi Támaszok) írásjegyeinek eredetével kapcsolatban: természeti, mezőgazdasági, csillagászati, számtani vonatkozást sejtenek. Ezek mind remek elképzelések, ám alig említenek kapcsolatot a jegyek között, mintha mindegyiket különállóan vizsgálták volna. Márpedig ez a 12 minőség egyetlen változási folyamat (időkör, életkör, a Föld keringési pályája, Nappálya, Napállások, a Hold fényváltozásai) tizenkét szakasza. Ésszerű feltételezés hát, hogy kell lennie egy átfogó elvnek, ami mind a tizenkettőt összeköti.

Az elsőként magyar nyelven közölt, a szakma nemzetközi színterén is egyedülálló tanulmányomban
a képi ábrázolásból kiindulva rámutatok egy átfogó összefüggésre.

Kevésbé valószínű, hogy a kínai nyelv legrégebbi írásemlékei között is megtalálható írásjegyeket egymástól függetlenül, innen‐onnan szedegették volna össze – ahhoz túl sok hasonlóságot fedezni fel bennük.

Repülő Csillag Feng Shui 81 csillagkombináció

Megosztási irányelvek: A PDF anyagot a szerző (Hornyánszky Simon) írásos engedélye nélkül nem szabad feltölteni sehova, csupán hivatkozni lehet az itt is linkelt oldalra. Sem részeiben, sem egészében nem másolható a tartalma a szerző írásos engedélye nélkül. Kérek mindenkit, tartsa ezt tiszteletben.

A kutatás eredménye: a „kínai” életkör (zodiákus) nem csillagképeket, hanem változási állapotokat ábrázol – ami alátámasztja azt a gyakorlati alkalmazásból fakadó meglátást, hogy a sorsfejtés nem „kínai asztrológia” a szó szoros értelmében, mert nem bolygómozgások és csillagképek megfigyelésén alapul, hanem pusztán a Nap és a Föld (+Hold) viszonyán. Persze lehet hozzájuk társítani bolygókat, ha szeretnénk, de írásjegyeik alapján nem csillagászati vonatkozásúak – vagy legalábbis jóval kevésbé közvetlenül, mint például a „nyugati asztrológia” kapcsolata az égen megfigyelhető csillagképekkel.
Többet szeretnél tudni a Négypilléres Sorsfejtés módszertanáról, elméleti hátteréről, gyakorlati alkalmazásáról? Mindezt mélyen, a szimbólumok rétege mögé hatolva, régi kínai alapművek magyar fordításaival, tudományos párhuzamokkal, észszerű levezetésekkel alátámasztva, továbbá régi és mai valós esetpéldákat elemezve?

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Share This