Irány elemzés és a Sárga 5-ös

Írta: Hornyánszky Simon, feng shui és sorsvezetési tanácsadó (Destiny Consultant)

bővebb szakmai életrajzsorsfejtés, fengshui tanácsadásírások

A legtöbb szakirodalom arra int, hogy egyáltalán NEM SZABAD utaznunk se az 5-ös irányába, se az 5-össel ellenkező irányba, mert akkor súlyos balesetet szenvedhetünk…Nos, ha józanul belegondolunk, bármelyik irányban történnek balesetek, halálesetek. Ha folyton azon aggódnánk, hogy bajba jutunk-e, akkor előfordulhat, hogy a baleset feltételeit épp magunk teremtjük meg. Erőteljes megnyilvánulása van e minőségnek, nem szabad félvállról venni – de józanul gondoljuk végig: félelmeink vajon segítenek-e előbbre jutni vagy inkább akadályoznak, összezavarnak, kiszolgáltatottá tesznek a Sárga 5-ös hatásának? Érdemesebb úgy hozzáállni a döntéseinkhez, hogy a megoldásra és a megfelelő felkészülésre összpontosítunk.

A metafizikai módszerek térképek, amikhez útmutatásul fordulunk – nem az akadályokat, hanem az életünket tovább vezető szabad utakat szeretnénk megtudni tőlük.

Valójában az 5-ös hatása az, hogy a fennálló rendet káoszba taszíthatja, a káoszt pedig rendbe rakhatja. Megbont-hatja a testi-lelki-szellemi összhangunkat, kibillenthet az egyensúlyunkból, de lehet a legerőteljesebb központosító erőhatás, egy szilárd horgony a forgatagban.

Mint minden a változó világegyetemben, két pólus közt táncol. Ha a Luoshu 5-ös irányában haladunk, akkor a yang pólus felé billenhet ki szervezetünk működése, az 5-östől távolodva pedig a yin pólus felé. Amikor az 5-ös középre kerül, az olyan, mintha az 5-östől távolodnánk, bármely irányba is indulunk el. Ez utóbbival kapcsolatban a szakirodalom azt szokta javasolni, hogy ilyen időszakokban nem jó semmit se tenni, hiszen minden irány „balszerencsés”…

De gondoljunk bele ebbe józanul! Említettem, hogy a bűvös négyzet számelrendeződése kilences ciklusokban változik. Kilencévente, kilenchavonta, kilencnaponta tényleg nem szabadna semmit sem tennünk, mert minden csak balul sülhet el? 2013-ban egy teljes évre húzódjunk vissza vackunkba remegő térdekkel?

Nos, a történelem nem igazolja az előre elrendelt kudarcokat – bár az 5-ös években valóban jellemzőek a nagy természeti és emberi eredetű pusztítások, tömeges balesetek, nagy összeomlások, egyszer és mindenkorra történő megszűnések. Ám félelmekre semmi szükség, hiszen katasztrófák minden évben vannak – ahogyan túlélők is.

A felkészülés viszont annál inkább javasolt! Ezért fontos, hogy ilyen időszakokban testi egészségünk mellett horgonyként őrizzük a testi-lelki-szellemi összeszedettségünket, hagyjunk elég időt a munka mellett a megfelelő pihenésre, tudatosan és éberen álljunk a dolgokhoz. Tevékeny, folyamatos éberséget és felkészülést igénylő időszakot jelez az 5-ös a középpontban.

Szélsőségesen yang állapotban hajlamosak lehetünk elsiklani részletek fölött, elhamarkodott döntések, kapkodás, sietség, túlzottan csak a célra figyelhetünk a bejárt út és környezetünk helyett. Ezzel együtt járhat a rugalmatlan gondolkodás, szűklátókörűség, merev elképzelések megjelenése a viselkedésünkben. Szélsőségesen yin állapotban a figyelmünk szétszóródhat, elkalandozhat, álmodozó, a valóságtól elrugaszkodott gondolkodás, szórakozottság lehet úrrá rajtunk.

Ha szervezetünk nincs felkészülve erre a yinesítő vagy yangosító hatásra, kizökken a megszokott kerékvágásból és zavarodottság hathatja át figyelmünket, ami balesetekhez és más bajokhoz vezethet. Ha képesek vagyunk kiaknázni a lehetőségeket, elkerülni a veszélyeket, akkor akár történelmet is írhatunk sikereinkkel. Ilyenkor nem szabad semmittevéssel foglalkozni, halogatni a teendőket, habozni döntéseinkben.

Megfelelő táplálkozással és tudatossággal felkészíthetjük magunkat egy ilyen utazás viszontagságaira. 2014 májusában középre kerül a havi 5-ös, tehát az egész hónapot alapvetően meghatározza ez a minőség. Ugyanakkor azáltal, hogy a Luoshu bűvös négyzet eredeti alapmintázatát tükrözi, nem mutat változást a kiinduló helyzethez képest – olyan, mintha az évi elrendezésnek jobban teret adna, azok feltűnőbben bontakozhatnának ki, nem pedig keveredve, vegyülve a havi mintázattal.

Fontos belátni, hogy minden irány viszonylagos, és a viszonyítási középpont változtatható. Ha önmagunkat tesszük meg középpontnak, akkor önmagunkhoz viszonyíthatjuk az irányokat. Ha a Föld földrajzi középpontját, akkor az égtájak szerint vehetjük az irányokat. De vehetjük a házunk mértani középpontját, mint a Feng Shuiban, de tekinthetünk bármit középpontnak: az íróasztalunkat, az autónkat, az úticélunkat stb. Viszont a minőségek egymáshoz való elrendeződése adott az időről-időre folyamatosan változó Luoshu alapján. Például ha a középpontból (5) a 6-os mező irányába haladunk 2014. májusában, akkor az 5-ös évi és 6-os havi minőségek megnyilvánulásával találkozhatunk: kormányépületek, bíróságok, nagyvállalatok, katonai épületek, fegyvergyárak, autóműhelyek, autók stb. Ha ezzel ellenkező irányban, akkor az évi 3-as és a havi 4-es minőségek megnyilvánulásával: erdők, erdei utak, óvodai játszóterek, vasúti postakocsik, gyorsposta, internettel kapcsolatos dolgok, elektronikus távközlés stb. Mindezeket persze áthatják a napi, kettősórai minőségek, illetve a nagyobb (pl. 9-éves, 81-éves) ciklusokból fakadó mintázatok is.

Júniusban a 6-os mezőbe kerül, ami az északnyugati irányhoz kapcsolódik, így ebben a hónapban északnyugati minőségek felé haladva érheti erőteljes „yangosító” hatás a szervezetünket; a vele ellenkező irányban (délkeleti minőségek felé) haladva pedig az erőteljes „yinesítő” hatás. E hónapban az évi mintázattal megegyezik a havi mintázat, így tükrözi az év során érvényes viszonyokat is. Júliusban a nyugati 7-es mezőbe, tehát a „yangosító” hatás nyugat felé, a „yinesítő” pedig keleten mutatkozik. Augusztusban a havi 5-ös északkeletre kerül, a 8-as mezőbe, tehát az északkelet-délnyugat lesz a „kritikus” tengely. Az évi 5-ös marad mindvégig az északnyugati mezőben.

LuoShu négyzetek 2014 május-június-július
Az 5-ös irányába haladás előtt érdemes „yinesíteni” szervezetünket:

  • fogyasszunk több zöldséget, gyümölcsöt és leveket, hűsítő és nedvesítő hatású ételeket, italokat;
  • ajánlott az út gondos megtervezése, az út során pedig a szemlélődő, nyugodt magatartás; nincs értelme rohanni, adjunk magunknak elég időt a dolgokhoz, így rugalmasan cselekedhetünk váratlanul bekövetkezett eseményeknél is;

Az 5-östől ellenkező irányba haladás előtt érdemes „yangosítani” szervezetünket:

  • fogyasszunk több fehérje- és rosttartalmú ételt, teljes értékű gabonát, melegítő és szárító hatású étkeket;
  • ajánlott egy komolyabb testedzés az út előtt, az út során pedig részletekre figyelő, összeszedett magatartás; kerüljük a felszínességet, a babonás gondolkodást, ellenőrizzük többször is, hogy minden a helyén van-e, az utazási előkészületek, szállásfoglalás az előzetesen egyeztetett módon valósult-e meg.

 „A túlélés nem a legerősebb, de nem is a legintelligensebb fajnak adatik meg,hanem annak, amelyik leginkább képes alkalmazkodni a változásokhoz.”

(Charles Darwin)

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Share This